På gång Om Alvina På gång Böcker Start
Alvina Förlag & Produktion Meny
linje
   
   
Jessika Berglund   Jessika Berglund

Jessika Berglund är författare och tecknare. Hon debuterade 2005 med kapitelboken Alva och Hösten. Totalt har Jessika givit ut nio barnböcker, en roman för vuxna och även gjort illustrationer till flera trädgårdsböcker. Såväl texter som bilder har nästan alltid med natur att göra.

pil Läs mer

Ida Björs   Ida Björs

Ida Björs är konstnär och ilustratör och kommer från Järvsö i Hälsingland. När Sverige 2013 var hedersgäst på den internationella barnboksmässan i Bologna, var hon en av de svenska illustratörer som valdes ut för att representera det allra bästa av svensk barnbokskonst.

pil Läs mer

Davide Cali   Davide Cali

Davide Cali skriver främst illustrerade böcker för barn och unga vuxna, både i sitt eget namn och under pseudonymerna Taro Miyazawa and Daikon. Han har skrivit över 50 böcker som publicerats i 25 länder och översatts till många språk.

pil Läs mer

Kristin Dahl   Kristin Dahl

Kristin Dahl är författare, vetenskapsjournalist och filosofie hedersdoktor vid Umeå universitet. Hon har skrivit mängder av barn- och fackböcker om matematik och naturvetenskap. Sedan ett antal år arbetar hon med att aktivt dela med sig av sin kunskap via böcker, föreläsningar, film och multimedier.

pil Läs mer

Sofia French   Sofia French

Sofia French är verksam som författare, journalist och redaktör. För att få ungdomsromanen Sötaste Klara helt trovärdig tog hon till ett lika modigt som ovanligt grepp – hon lät en hel skolklass läsa boken redan på manusstadiet.

pil Läs mer    

Sara Gimbergsson   Sara Gimbergsson

Sara Gimbergsson är illustratör och bilderboksförfattare. Sedan debuten 1999 har hon skapat bilderna till mer än ett 30-tal böcker. Och inte nog med det. Hon talar konst med sin katt!

pil Läs mer    

Malin Hardestam   Malin Hardestam

Malin Hardestam är verksam som illustratör, författare och formgivare. Det som tycks vara mest utmärkande för hennes bildskapande är att hon kan använda hur många uttryckssätt som helst.

pil Läs mer    

Sigfrid Hoas   Sigfrid Hoas

Sigfrid Hoas (1908 – 1984) var präst, författare och rektor för Hagabergs folkhögskola i Södertälje. Han föddes och växte upp i Gammalsvenskby, nära staden Cherson i nuvarande Ukraina.

pil Läs mer    

 

Agata Kawa   Agata Kawa

Agata Kawa är verksam i Frankrike som illustratör, författare och grafisk designer. I sina bilderböcker skapar hon känsliga och vackra bildvärldar med ett alldeles eget, mycket speciellt uttryck.
pil Läs mer    

 

Maria Källström   Maria Källström

Maria Källström har gjort illustrationerna till bilderboken Ester Arg och Daisy Galej, som är hennes första bilderbok. Hon arbetar som illustratör och grafisk formgivare.

pil Läs mer    

  Benjamin Lacombe

Benjamin Lacombe är författare och illustratör född i Paris 1982. Endast 19 år gammal skrev och illustrerade han sin första barnbok. Sedan 2006 har Benjamin publicerat ett femtontal böcker och i William Morris bok står Benjamin för texten.

pil Läs mer    

 

Inger Lindahl   Inger Lindahl

Inger Lindahl är verksam som lärare och sedan år 2000 även som barnboksförfattare. Allra mest känd är hon nog för sina böcker om Zigge med zäta.

pil Läs mer    

  Gunnel Linde

Gunnel Linde (1924-2014) är en av dem som har betytt mest för barnkulturen i Sverige. Den vita stenen är hennes mest kända bok, och sammanlagt skrev hon mer än 30 böcker och skapade 82 radio- och tv-serier.

pil Läs mer    

Sara Lundberg   Sara Lundberg

Sara Lundberg är bildkonstnär, illustratör och barnboksförfattare. Hon har illustrerat ett 20-tal barnböcker, bland andra pekboken Sommar och bilderböckerna om Embla. Hon är även författare och har skrivit flera bilderböcker om Vita streck och Öjvind.

pil Läs mer

Maria Källström   Anna Platt

Anna Platt är verksam som manusförfattare och skribent. Ester Arg och Daisy Galej är hennes debut som barnboksförfattare.

pil Läs mer    

Majken Pollack   Majken Pollack

Majken Pollack är teaterregissör, skådespelare och teaterlärare. Bilderboken Emblas universum var hennes debut som barnboksförfattare.

pil Läs mer

Maurizio A. C. Quarello   Maurizio A. C. Quarello

Maurizio A. C. Quarello är barnboksillustratör. Han har en verkslista på över trettio titlar, många av dem prisbelönta i flera länder.

pil Läs mer

Jessika Berglund   Caroline Röstlund

Caroline Röstlund är verksam som tecknare och illustratör. Hon har bland annat skapat böcker för mindre barn, som Tesslas mamma vill inte! och Orättvist. Med bilderboken Ina och trädandarna debuterar Caroline Röstlund som författare.

pil Läs mer

Fabrizio Silei   Fabrizio Silei

Fabrizio Silei är verksam i Italien som barn- och ungdomsboksförfattare. Han ser sig själv som ”utforskare av historier och människoöden”.

pil Läs mer

Marco Somà   Marco Somà

Marco Somà är verksam i Italien som barnboksillustratör, frilansande illustratör och håller kurser i måleriteknik och serier vid konstakademin i Cuneo.

pil Läs mer

Terri-Lynne Waldvik   Terri-Lynne Waldvik

Terri-Lynne Waldvik är fotograf, skådespelare och dramatiker. Hon har tidigare skrivit flera pjäser. Som om jag vore något mycket dyrbart är hennes debut som barnboksförfattare.

pil Läs mer

Emma Virke   Emma Virke

Emma Virke är illustratör, författare, grafisk formgivare och bildkonstnär. År 2010 debuterade Emma som författare på Alvina förlag med Brevet till Månen som hon även illustrerade. Sedan dess har Emma skrivit och illustrerat bilderböckerna Memmo och Mysen söker efter färger och Memmo och Mysen bråkar i vinden.

pil Läs mer

     

  Alla barn- och ungdomsböcker från Alvina förlag är miljömärkta. Läs mer här      
 
Copyright: Alvina förlag och produktion AB | Björnsonsgatan 221, 168 44 Bromma
Tel: 070-22 81 903 | E-post: info[at]alvinaforlag.se | www.alvinaforlag.se
blad