Alvina Förlag & Produktion Meny
linje
Om Alvina På gång Upphovsmän Böcker
   
    Pressrum
Här finns pressreleaser, omslag, bilder ur böckerna och författarfoton för nedladdning.

pil Läs mer

Den vita stenen
i nyutgåva!
Berättelsen om hur Fideli och Farornas konung ger varandra utmaningar för att få den vita stenen har förtrollat flera generationer. Nu finns äntligen Gunnel Lindes barnboksklassiker Den vita stenen i nyutgåva på Alvina förlag!

pil Läs mer


Memmo och Mysen
Tre böcker om Memmo och Mysen har det blivit hittills. Emma Virkes bilderböcker har blivit älskade högläsningsfavoriter och i de detaljrika illustrationerna finns mycket att upptäcka. Visste du till exempel att Emma Virke tycker om att gömma ansikten i sina bilder? Hur många kan du hitta?


pil Memmo och Mysen
söker efter färger


pil Memmo och Mysen
bråkar i vinden


pil Memmo och Mysen
väntar på vinternPrisbelönt Rosas buss!Rosas buss av Fabrizio Silei (text) och Maurizio A.C. Quarello (bild) i översättning av Olov Hyllienmark fick till vår stora glädje en av IBBY Sveriges Silverstjärnor!

pil Läs mer

Emblas universum i projektet Give me five
I Västerbotten drevs projektet Give me five som vände sig till femåringar inom barnomsorgen. Under läsåret 2013-2014 stod Emblas universum i fokus och då ordnades workshops för pedagoger och bibliotekspersonal.

pil Läs mer

Författarträffar, workshops och föreläsningar
Vill du ordna en författarträff med någon av Alvina förlags författare eller illustratörer? Eller söker ni ha fortbildning för bibliotekarier och pedagoger? Läs här om olika möjligheter. Eller kontakta Alvina förlag så diskuterar vi en utformning som passar era behov och förutsättningar.

pil Läs mer

Blackebergsmodellen:
Memmo och Mysen i förskoleklassen

I projektet "Memmo och Mysen i förskoleklassen" samarbetade bibliotek, skolor, förlag och författare för att låta sexåringar uppleva bilderboken på ett nytt sätt. Arbetsmodellen som vi utvecklade kallar vi Blackebergsmodellen.

pil Läs mer

Arbetshandledningar
för pedagoger

Gratis arbetshandledningar kan laddas ner som pdf till de flesta av Alvina förlags böcker! Här finns övningar, kompletterande fakta och inspiration till hur böckerna kan användas i barngrupper och skolklasser.

pil Läs mer

Manus-stopp
Funderar du på att skicka ett manus till Alvina förlag? Tyvärr är det just nu inte möjligt, eftersom vi har manus-stopp som gäller tills vidare. Det kommer att framgå här på hemsidan när det åter är möjligt att skicka in manus.

pil Läs mer

Alvina förlag väljer att miljömärka
Allt fler barnböcker trycks idag i Kina, trots riskerna det innebär för miljön. Alvina väljer en annan väg och miljömärker alla sina barnböcker från 2010.

pil Läs mer
  Ur Sara Lundberg i ateljen

SKICKLIG BILDERBOKSSKAPARE UPPMÄRKSAMMAS:
Ottilia Adelborgpriset
till Sara Lundberg

Ottilia Adelborgpriset har syftet att lyfta fram ett kvinnligt konstnärskap och tilldelas en barnboksillustratör som verkar i Ottilia Adelborgs anda. Barn i årskurs 3 i Gagnefs kommuns skolor har fått rösta fram sin favorit bland tre nominerade barnboksillustratörer efter att under höst- och vårterminen fördjupat sig i ord och bild. Pristagare 2016 är Sara Lundberg som har givit ut tre böcker på Alvina förlag, nämligen pekboken Sommar och de två böckerna om Embla.

Så här låter juryns motivering:

”Sara Lundberg fångar och beskriver känslor och stämningar genom färgstarka karaktärer och måleriskt flödande naturskildringar. Inte minst i böckerna om Vita Streck visar hon sitt lustfyllda bildskapande. Hon väjer inte för något utan tar ut svängarna ordentligt – och överraskar. ”

pil Läs mer om priset här

pil Läs mer om Sara Lundberg här


Böcker av Sara Lundberg:
Sommar, omslag
Sommar

Pekboken Sommar är Sveriges första miljömärkta pekbok! Den har skapats med barnets storögda förvåning som inspirationskälla. En härlig gemensam läsupplevelse för stora och små! Text och bild av Sara Lundberg.


   pil Läs mer om boken här     pil Bläddra i boken

Emblas universum, omslag
Emblas universum

I Majken Pollacks och Sara Lundbergs bilderbok Emblas universum vill lillasyster Anna vara med när Embla bygger en rymdraket. Men hon får inte säger Embla. ”Absolut inte!”  pil Läs mer om boken här

Embla mitt i kosmos, omslag
Embla mitt i kosmos

Trots att Mamman läser ännu en bok, kan Embla ändå inte somna. Kroppen bara vägrar, totalt. Det känns som om ingen ser Embla. Som om hon bara var en liten prick i kosmos.
   pil Läs mer om boken här


Min Sussirull, omslagBILDERBOK OM VIKTIG VÄNSKAP:
Min Sussirull
av Emma Virke (text)
och Ida Björs (bild)

”Min mamma har en syster. Det är min moster. Min Sussirull. Hon har inga egna barn, men hon älskar att va med mej. Hon kommer varje lördag. Då har vi så himla kul! Men en lördag kommer hon inte. Hon ska va med nån som heter Tomas i stället. JAHA!?”

pil Läs mer om boken här

pil Bläddra i boken


Grodornas drottning får inte väta sina fötter, omslagBILDERBOK OM MAKT
Grodornas drottning får inte väta sina fötter
av Davide Cali (text)
och Marco Somà (bild)
Översatt till svenska
av Örjan Sjögren

I grodornas damm gör grodorna grodsaker. Då faller något glittrande i vattnet med ett plopp. Snabbt simmar en groda efter, och dyker upp med något på huvudet. En drottningkrona! Men vad gör egentligen den som just har blivit grodornas drottning?

Davide Calis humoristiska berättelse handlar om vem som får bestämma, hur den som får makt förändras och vilken roll de spelar som står runt omkring. Allt i en grodvärld som får ett eget liv i Marco Somà s sirliga och fantasifulla illustrationer.

pil Läs mer om boken här


 

 

 

 

  Alla barn- och ungdomsböcker från Alvina förlag är miljömärkta. Läs mer här      
 
Copyright: Alvina förlag och produktion AB | Björnsonsgatan 221, 168 44 Bromma
Tel: 070-22 81 903 | E-post: info[at]alvinaforlag.se | www.alvinaforlag.se
blad