clear clear clear clear clear clear clear
  Böcker Om Alvina På gång Upphovsmän Start
Alvina Förlag & Produktion Meny
linje
   
    Embla mitt i kosmos, omslag

pil Bläddra i boken

clear
Dela med dig

Mer om
Emblas universum, omslag
Emblas universum

I Emblas universum, den första boken om Embla, vill lillasyster Anna vara med när Embla bygger en rymdraket. Men hon får inte säger Embla. ”Absolut inte!”

pil Läs mer om boken


Majken Pollack
Majken Pollack
Majken Pollack är teaterregissör, skådespelare och teaterlärare. Den första boken om Embla, Emblas universum, var hennes debut som barnboksförfattare.

pil Läs mer


Sara Lundberg
Sara Lundberg
Sara Lundberg är bildkonstnär, illustratör och barnboksförfattare. Hon har givit ut ett 20-tal barnböcker, bland annat pekboken Sommar, Emblas universum och böckerna om Vita streck och Öjvind, där hon även står för texten.

pil Läs mer


  Embla mitt i kosmos
- miljömärkt bilderbok

av Majken Pollack (text) och Sara Lundberg (illustration)

Mamman läser ännu en bok, men Embla kan ändå inte somna. Kroppen bara vägrar, totalt. Embla försöker berätta hur det kändes på bussen, när det var som om ingen märkte henne. Och i lekparken när ingen såg henne. Som om Embla bara var en liten prick i kosmos. Som om hon var alldeles ensam.


Men Mamman vill att Embla ska sova. ”Du lyssnar inte!” skriker Embla till slut. ”Jag vill inte vara ensam!” Då lyssnar Mamman äntligen. ”Vet du”, säger hon. ”När du föddes blev vi båda ensamma kan man säga. Men inte bara, vi hör ihop också.”

I bilderboken om Embla som inte kan somna skriver Majken Pollack en berättelse där vardagen lever sida vid sida med de stora frågorna i livet – att vi alla på ett sätt är ensamma, och att vi samtidigt hör ihop. Att vi kan välja själva. Och att det går att finna tröst när vi verkligen ser varandra.


Sara Lundbergs magiskt vackra illustrationer för tankarna till konstnärer som Gustaf Klimt, Sigrid Hjertén och Nils Dardel. Här finns ett växelspel mellan mörker och ljus, varma och kalla färger, enfärgade ytor och mönstrade fält som låter oss följa med Embla på hennes resa från ensamhet mot gemenskap och från förtvivlan mot hopp.Majken Pollacks och Sara Lundbergs första bok om Embla, Emblas universum, lovordades i pressen och kallades bland annat: ”En underbar bok, präglad av fantasi, insikt och upptäckarglädje.” (Ingalill Mosander, Aftonbladet)

Miljömärkt med Svanen och FSC.

Arbetshandledningar för pedagoger
Till de flesta av Alvina förlags böcker görs arbetshandledningar för pedagoger som vill arbeta vidare med boken i en barngrupp eller skolklass. De kan laddas ner gratis i pdf-format från förlagets hemsida.

pil Läs mer om arbetshandledningar här

Miljömärkt bilderbok
Bandtyp: inbunden
ISBN: 978-91-86391-18-8
Sidantal: 26
Format: 200 x 240 mm
Utgivningsdag: 14 mars 2014

pil Så beställer du

 

 

 

  Alla barn- och ungdomsböcker från Alvina förlag är miljömärkta. Läs mer här      
 
Copyright: Alvina förlag och produktion AB | Björnsonsgatan 221, 168 44 Bromma
Tel: 070-22 81 903 | E-post: info[at]alvinaforlag.se | www.alvinaforlag.se
blad