clear clear clear clear clear clear clear
  Böcker Om Alvina På gång Upphovsmän Start
Alvina Förlag & Produktion Meny
linje
   
    Memmo och Mysen bråkar i vinden, omslag

pil Bläddra i boken

clear
Dela med dig

Mer om
Emma Virke
Emma Virke
Emma Virke är illustratör, grafisk formgivare och bildkonstnär. År 2010 debuterade Emma som författare på Alvina förlag med Brevet till Månen och 2011 kom bilderboken Memmo och Mysen söker efter färger.

pil Läs mer


Memmo och Mysen söker efter färger, omslag
Memmo och Mysen
söker efter färger

I den första bilderboken om Memmo och Mysen vaknar de två vännerna mitt i natten. Ute är det mörkt. Alla färger är borta! Tillsammans ger de sig ut för att söka efter dem.

pil Läs mer om boken

 

Memmo och Mysen väntar på vintern, omslag
Memmo och Mysen
väntar på vintern

Memmo och Mysen har tröttnat på den långa, mörka hösten. Tröttnat på regnet och leran som kletar sig fast på stövlarna. Men så blir det plötsligt kallt och grenarna täcks av frost. Vattenpölen får ett tak av is och de första snöflingorna börjar falla. Är det vintern som äntligen är på väg?

pil Läs mer om boken

 

  Memmo och Mysen
bråkar i vinden

av Emma Virke

En plastpåse virvlar fram i höstvinden. Det blir en blir en bra drake tycker Memmo, men när Mysen ska pröva händer något som inte får hända. Påsen sliter sig och smiter! Då växer det arga och går inte att stoppa.


I bilderboken Memmo och Mysen bråkar i vinden blir Memmo så där arg som man inte borde bli på en vän. Han skriker på Mysen och går sin väg. Mysen förstår först ingenting. Vaddå dum i skallen? Det var ju vindens fel! Det var vinden som tog påsen! ”Dumma vind!” ropar Mysen. Då är det som om vinden hör! Den ryter tillbaka och blåser upp till ursinnig storm. Och Mysen som är helt ensam! Hur ska Memmo kunna hitta Mysen? Och hur blir man sams igen när vinden så småningom mojnar? Går det utan att säga förlåt?Emma Virke fortsätter att skapa bilderbokspoesi i sin nya bok om Memmo och Mysen. Texten rymmer såväl rytm som rim och allitterationer. Här finns också mycket att fundera över: Hur känns det i kroppen när vinden viner? Och vilka känslor väcker stormen – ilska, rädsla eller viljan att flyga fri som fågeln?

Bilderna är uppbyggda i lekfull collageteknik och bjuder på många små överraskningar för den som tittar noga. Vinden för med sig tvätt, hattar och annat som hamnar på nya platser. Och det är inte bara påsen som får liv och flyger fram genom berättelsen, även naturen får ögon som varsamt följer Memmo och Mysen på vägen. Deras starka känslor förstärks av såväl vindens kraft som himlens och naturens färger.
Memmo och Mysen bråkar i vinden är den andra, fristående boken om Memmo och Mysen. Den första boken, Memmo och Mysen söker efter färger, har blivit en älskad högläsningsfavorit för många barn och fick mycket fina omdömen i pressen. Bland annat skrev Ingalill Mosander i Aftonbladet: "Fantasifullt och originellt, en bilderbok som lockar till eftertanke." .

Miljömärkt med Svanen och FSC.

Arbetshandledningar för pedagoger
Till de flesta av Alvina förlags böcker görs arbetshandledningar för pedagoger som vill arbeta vidare med boken i en barngrupp eller skolklass. De kan laddas ner gratis i pdf-format från förlagets hemsida.

pil Läs mer om arbetshandledningar här

Miljömärkt bilderbok
Bandtyp: Inbunden
ISBN: 978-91-86391-16-4
Sidantal: 24
Format: 210 x 260 mm
Utkommer 5 september 2013

pil Så beställer du

 

 

 

  Alla barn- och ungdomsböcker från Alvina förlag är miljömärkta. Läs mer här      
 
Copyright: Alvina förlag och produktion AB | Björnsonsgatan 221, 168 44 Bromma
Tel: 070-22 81 903 | E-post: info[at]alvinaforlag.se | www.alvinaforlag.se
blad