clear clear clear clear clear clear clear
  Böcker Om Alvina På gång Upphovsmän Start
Alvina Förlag & Produktion Meny
linje
   
    Memmo och Mysen väntar på vintern, omslag

pil Bläddra i boken

clear
Dela med dig

Mer om
Emma Virke
Emma Virke
Emma Virke är illustratör, grafisk formgivare och bildkonstnär. År 2010 debuterade Emma som författare på Alvina förlag med Brevet till Månen och 2011 kom bilderboken Memmo och Mysen söker efter färger.

pil Läs mer


Memmo och Mysen söker efter färger, omslag
Memmo och Mysen
söker efter färger

I den första bilderboken om Memmo och Mysen vaknar de två vännerna mitt i natten. Ute är det mörkt. Alla färger är borta! Tillsammans ger de sig ut för att söka efter dem.

pil Läs mer om boken

 


Memmo och Mysen bråkar i vinden, omslag
Memmo och Mysen
bråkar i vinden

En påse som virvlar fram i höstvinden blir en blir en bra drake tycker Memmo, men när Mysen ska pröva sliter sig påsen och smiter. Då blir Memmo så där arg som man inte borde bli på en vän! Går det att bli sams igen när vinden så småningom mojnar? Trots att man inte vill säga förlåt?

pil Läs mer om boken

 

  Memmo och Mysen
väntar på vintern

av Emma Virke

Memmo och Mysen har tröttnat på den långa, mörka hösten. Tröttnat på regnet och leran som kletar sig fast på stövlarna. Men så blir det plötsligt kallt och grenarna täcks av frost. Vattenpölen får ett tak av is och de första snöflingorna börjar falla. Är det vintern som äntligen är på väg?


Memmo och Mysen väntar på vintern är den tredje, fristående bilderboken om pojken Memmo och hans vän Mysen. De två tidigare – Memmo och Mysen letar efter färger samt Memmo och Mysen bråkar i vinden – har blivit riktiga högläsningsfavoriter.I den nya boken målar Emma Virke upp den tidiga vinterns olika förunderliga skepnader. Den magiska upplevelsen av den första snön, men också besvikelsen som kommer när den töar bort alldeles för fort. Precis som i de tidigare böckerna finns här rim och ordlekar, detaljrika bilder och humor som gör att böckerna håller för många omläsningar.
Miljömärkt med Svanen och FSC.

Arbetshandledningar för pedagoger
Till de flesta av Alvina förlags böcker görs arbetshandledningar för pedagoger som vill arbeta vidare med boken i en barngrupp eller skolklass. De kan laddas ner gratis i pdf-format från förlagets hemsida.

pil Läs mer om arbetshandledningar här

Miljömärkt bilderbok
Bandtyp: Inbunden
ISBN: 978-91-86391-22–5
Sidantal: 24
Format: 210 x 260 mm
Utkommer 15 september 2015

pil Så beställer du

 

 

 

  Alla barn- och ungdomsböcker från Alvina förlag är miljömärkta. Läs mer här      
 
Copyright: Alvina förlag och produktion AB | Björnsonsgatan 221, 168 44 Bromma
Tel: 070-22 81 903 | E-post: info[at]alvinaforlag.se | www.alvinaforlag.se
blad