clear clear clear clear clear clear clear
  Böcker Om Alvina På gång Upphovsmän Start
Alvina Förlag & Produktion Meny
linje
   
    Som om jag vore något mycket dyrbart, omslag

pil Bläddra i boken

clear
Dela med dig

Mer om
Terri-Lynne Waldvik
Terri-Lynne Waldvik
Terri-Lynne Waldvik är fotograf, skådespelare och dramatiker. Hon har tidigare skrivit flera pjäser. Som om jag vore något mycket dyrbart är hennes debut som barnboksförfattare.

pil Läs mer


  Som om jag vore något
mycket dyrbart

av Terri-Lynne Waldvik

På Grågatan i Sunns stad bor Tokgubben. Det är så han kallas, och han är lika grå som gatan han bor på. Själv bor Sunn på Sorgenfrigatan. Men sedan den dagen Klara Öst befallde att de skulle attackera Tokgubben, stämmer inte det namnet längre. Minnet av den hemska händelsen är en sten i Sunns mage, en tung hemlighet som ingen får veta. Inte ens mormor som kommer för att hälsa på, i en hel vecka – en ocean av tid!

De är som Ler och Långhalm, Sunn och mormor. Världens bästa mormor, som man kan prata med om allt, leka ordspråksleken med och som följer med till badhuset. Mormor förklarar så bra, både orden och livet. Och hon lyssnar. På riktigt. Drömmen, den kan Sunn berätta om för mormor. Den om havet och öknen och den karmosinröda rosen. Drömmen som fick henne att undra varför Tokgubben är så ledsen, och som fick henne ta reda på mer om honom: Att han heter Gilbert, och att det finns en hemlighet även i hans liv, en hemlighet som har gjort honom till Tokgubbe.

Men att pojken i drömmen är hennes himmelsbror, det går inte att berätta. Inte ens för mormor. Det känns som en hemlighet, det också. Lika hemlig som stenen i Sunns mage. Hon måste hitta något sätt att göra klart den sorgen. Precis som Gilbert måste göra klart sin. Så att skrattet får komma tillbaka. Och pappa, som blir så arg så att Sunn blir rädd, han har visst också en sorg att göra klart. Så att han kan lyfta upp henne, se på henne med varma ögon och hålla henne i sin famn. Som om hon vore något mycket dyrbart.

Terri-Lynne Waldviks debut som barnboksförfattare är en tätt vävd berättelse om drömmar, sorg och hopp. Om glädjen över orden, behovet av vänner och drömmen om en hund. Och mycket, mycket mer. En riktig högläsningsbok!

Miljömärkt med Svanen och FSC.

Arbetshandledningar för pedagoger
Till de flesta av Alvina förlags böcker görs arbetshandledningar för pedagoger som vill arbeta vidare med boken i en barngrupp eller skolklass. De kan laddas ner gratis i pdf-format från förlagets hemsida.

pil Läs mer om arbetshandledningar här

Miljömärkt kapitelbok
Bandtyp: inbunden
ISBN: 978-91-86391-13-3
Sidantal: 192
Format: 145 x 198 mm
Utkom 11 oktober 2012

pil Så beställer du

 

 

 

  Alla barn- och ungdomsböcker från Alvina förlag är miljömärkta. Läs mer här      
 
Copyright: Alvina förlag och produktion AB | Björnsonsgatan 221, 168 44 Bromma
Tel: 070-22 81 903 | E-post: info[at]alvinaforlag.se | www.alvinaforlag.se
blad