clear clear clear clear clear clear clear
  Böcker Om Alvina På gång Upphovsmän Start
Alvina Förlag & Produktion Meny
linje
   
    Sommmar omslag

pil Bläddra i boken

clear
Dela med dig

Mer om
Sara Lundberg
Sara Lundberg
Sara Lundberg är bildkonstnär, illustratör och barnboksförfattare. Hon har illustrerat ett 20-tal barnböcker, bland annat En blommas liv av Stefan Casta, vinnaren av 2009 års Augustpris Skriv om och om igen och Dunderlunds bästa bokstav av Åsa Lind. Hennes egen debut som författare, bilderboken Vita streck, nominerades till debutantpriset Slangbellan.

pil Läs mer

  Sommar - miljömärkt pekbok
av Sara Lundberg

Nu är den här! Sveriges första miljömärkta pekbok har skapats av den Augustprisbelönade konstnären, illustratören och barnboksförfattaren Sara Lundberg. En härlig gemensam läsupplevelse för stora och små!

Pekboken Sommar är en bok för de minsta barnen, som aldrig tidigare har upplevt sommaren eller i alla fall inte minns den. Den har skapats med barnets storögda förvåning som inspirationskälla.

I Sara Lundbergs poetiska bilder finns stora, tydliga saker att peka på för de yngsta och många andra upptäckter att göra för de något äldre. Här kryper lilla snigel bland smultronbladen, och kon betar på ängen med smörblommor. Barnen metar i en sjö med näckrosor, badar och cyklar på upptäcktsfärd. Och mot den blå sommarhimlen svävar en vit mås.Pekboken är barnets första faktabok, där det tillsammans med en vuxen möter några av sina allra första ord och begrepp. Och handen på hjärtat, är det verkligen de traditionella pekboksorden som anka, banan och boll som känns mest angelägna att presentera för barnen? Eller finns det annat vi hellre vill visa dem? I Sommar får vi ta del av en älskad årstid som den upplevs med alla våra sinnen. Med stor känslighet för detaljerna i den svenska naturen, fångar Sara Lundberg på ett visuellt kraftfullt sätt det finstämda i tillvaron. En härlig gemensam läsupplevelse för vuxna och barn!

Sveriges första miljömärkta pekbok
Sommar är den första miljömärkta pekboken som ges ut i Sverige. Den är märkt med Svanen och FSC.

Miljömärkt pekbok
Bandtyp: Boardbook
ISBN: 978-91-86391-01-0
Sidantal: 12
Format: 165 x 200 mm
Utkom 24 maj 2010

pil Så beställer du

Pressröster
Recension av Lena Kåreland i Svenska Dagbladet 2010-06-15:

Med Sommar befäster Sara Lundberg sin ställning som en mycket skicklig konstnär. Hennes bilder förmedlar ett välgörande lugn, något att njuta av inför sommarlovet.

pil Läs merPressröster
Recension av Stina Zethraeus i Dagens Nyheter 2010-05-31:

Sara Lundbergs illustrationskonst är värd att uppmärksammas. Den väcker hopp om en renässans för måleriet i barnbokssammanhang. Från hennes pekbok Sommar, som snarare borde ha kallats för poesibok, kan man andas in ett lugn som är sällsynt i dagens snabba barnbildvärldar.

pil Läs merPressröster
Recension av Lisa Bjärbo p bloggen Bokunge 2010-05-29:

Den här (svanmärkta och miljösnälla) pekboken är det finaste jag sett i pekboksväg på mycket länge. Jag vill flytta in i den, och sitta och meta i den där sjön jag också.

pil Läs mer
Pressröster

 

 

 

  Alla barn- och ungdomsböcker från Alvina förlag är miljömärkta. Läs mer här      
 
Copyright: Alvina förlag och produktion AB | Björnsonsgatan 221, 168 44 Bromma
Tel: 070-22 81 903 | E-post: info[at]alvinaforlag.se | www.alvinaforlag.se
blad