clear clear clear clear clear clear clear
  Böcker Om Alvina På gång Upphovsmän Start
Alvina Förlag & Produktion Meny
linje
   
    Vattenvandringen omslag
clear
Dela med dig

Mer om
Blött, sött och salt
Faktabok
Vatten finns överallt – i växter och djur, i luften, i havet och till och med i öknen. Ändå är vatten ofta en bristvara. Hur kommer det sig? Svar på detta och mycket mer finns i Blött, sött och salt.

pil Läs mer


Kristin Dahl
Kristin Dahl
Kristin Dahl är författare, välkänd för sina matematikböcker för barn.

pil Läs mer


Malin Hardestam
Malin Hardestam
Malin Hardestam är illustratör och barnboksförfattare.

pil Läs mer

  Vattenvandringen
- ett tärningsspel om vattnets kretslopp
av Kristin Dahl och Malin Hardestam

Slå en tärning och följ med i vattnets kretslopp! Det blir en svindlande färd, för vatten finns överallt omkring oss. I tärningsspelet Vattenvandringen får varje spelare föreställa sig att de är en vattendroppe, och följa med i kretsloppet genom att slå med tärningen och gå med sin spelpjäs.

Dropparna avdunstar från hav och sjö, bildar moln och faller som regn. De rinner i bäcken, torkar från tvättade kläder och samlas i vattentorn i väntan på att rinna genom ledningarna till husen där vi bor. Spelarna följer en slinga, och då och då hamnar de på ett steg där en kort text berättar att något särskilt händer. Med lite tur hamnar man kanske i forsen och rinner flera steg framåt. Men har man otur, kan man fastna i ett spindelnät och inte komma vidare förrän man slår ett udda tal. Kanske blir man rent av uthälld i diskhon och får rinna ända fram till reningsverket?Här finns mycket att lära om var vattnet finns, hur det förflyttar sig i naturen, används av oss människor och försvinner tillbaka ut i sjöar och hav. Genom att följa med längs spelslingan och läsa instruktionerna högt för varandra repeteras på ett självklart sätt kunskapen om vad som händer med vattnet i naturen. Samtidigt stiger spänningen vilken vattendroppe hinner först ut i havet?

Till spelet finns ett häfte med spelregler och fördjupningstexter om det som händer vattendropparna i kretsloppet. Tärning och spelpjäser medföljer inte.

Spelet är miljömärkt med Svanen och FSC. I hopvikt har spelet A4-format, och går att ställa i bokhyllan.

Arbetshandledning för pedagoger
Pedagoger som vill arbeta vidare med boken Blött, sött och salt och spelet Vattenvandringen kan ladda ner arbetshandledningen TEMA Vatten gratis. Här hittar ni bland annat kompletterande fakta, diskussionsfrågor, fler experiment och en hel avdelning med idéer för hur man kan arbeta med ”vattenmatte”.

pil Läs mer om arbetshandledningar här

Miljömärkt kunskapsspel
Innehåll: spelplan, häfte med spelregler och fördjupningstexter
OBS! Tärning och spelpjäser medföljer ej
ISBN: 978-91-86391-03-4
Format: Spelplan 420 x 594 mm
(förpackad i mapp 235 x 320 mm)
Utkom 25 augusti 2010

pil Så beställer du

 

 

 

  Alla barn- och ungdomsböcker från Alvina förlag är miljömärkta. Läs mer här      
 
Copyright: Alvina förlag och produktion AB | Björnsonsgatan 221, 168 44 Bromma
Tel: 070-22 81 903 | E-post: info[at]alvinaforlag.se | www.alvinaforlag.se
blad