På gång Om Alvina På gång Böcker Start
Alvina Förlag & Produktion Meny
linje
   
    omslag Blött, sött och salt

Blött, sött och salt – allt om vatten Text: Kristin Dahl
Illustrationer: Malin Hardestam

Vatten är fantastiskt! Det kan vara osynlig vattenånga, flyta i sjöar eller blockera trottoarerna i form av snö och is. Vattnet är en förutsättning för allt liv, och finns överallt – i växter och djur, i luften, skogen, havet och till och med i öknen. Inte mindre än ¾-delar av vår planet är täckt av vatten. Så kanske borde vi kanske kalla vår planet för ”vattnet” istället för ”jorden”? Ända är vatten en bristvara för många människor på jorden. Hur kan det komma sig?

pil Läs mer om boken


omslag Vattenvandringen


Vattenvandringen - ett tärningsspel om vattnets kretslopp
av Kristin Dahl och Malin Hardestam.

Slå tärningen och följ med i vattnets kretslopp! Det blir en svindlande färd, för vattnet finns överallt omkring oss. Här finns mycket att lära samtidigt som spänningen stiger vilken vattendroppe når först i mål?

pil Läs mer om spelet

  Malin Hardestam

Malin Hardestam

Malin Hardestam är verksam som illustratör, författare och formgivare. Det som tycks vara mest utmärkande för hennes bildskapande är att hon kan använda hur många uttryckssätt som helst.

Malin Hardestam är utbildad lärare med inriktning mot specialpedagogik. Sin examen tog Malin 2007 vid Karlstads Universitet. Efter ett års arbete som pedagog tog hon steget att arbeta på heltid med bild, form och böcker.
Som författare, formgivare och illustratör arbetar hon med uppdrag av skiftande karaktär. Förutom att utveckla företagslogotyper och illustrationer till dagspress har de senaste åren bl.a. inneburit arbete med illustrationerna till ”L’Euorpe Ensemble”, ett språkpedagogiskt samarbete mellan åtta olika europeiska länder som resulterade i en bok med tillhörande cd-rom. Hon har även gjort text och bild till barnboken Bullen ska inte sova själv (Egmont Kärnan 2008) samt utvecklat Scandic Hotels barnkoncept ”Sigge med vänner”.
År 2009 illustrerade Malin boken Russinhissen – enkla experiment i fysik och kemi (Hands-On Science TEXT) av Hans Persson, en bok som fick stor genomslagskraft genom sin avdramatiserande ton och sitt humoristiska tilltal – inte minst genom illustrationerna.

Så här säger Malin Hardestam själv om att skapa bilder:

Att vara bildberättare handlar för mig om att formge tankar och att illustrera känslor, karaktärer och ibland hela sagovärldar.
Jag kan vara avundsjuk på de illustratörer som lyckas utveckla och behålla ett enda manér. Bland mina olika stilar är nog en av de gemensamma nämnarna att figurerna alltid tycks vara på väg. Flyktiga och vacklande, aldrig till sinnet särskilt stillastående, gärna mitt i en mening. Resten varierar; tusch, digitalt, akvarell, yvigt, kompakt, tredimensionellt…
Jag jobbar med nyfikenheten som motor. Då vet man aldrig var man hamnar. Man springer, snubblar, går vilse och går vidare.
Vi är nog ganska lika, mina karaktärer och jag!

pil Läs mer om Malin Hardestam

 

 

 
  Alla barn- och ungdomsböcker från Alvina förlag är miljömärkta. Läs mer här      
 
Copyright: Alvina förlag och produktion AB | Björnsonsgatan 221, 168 44 Bromma
Tel: 070-22 81 903 | E-post: info[at]alvinaforlag.se | www.alvinaforlag.se
blad