clear clear clear clear clear clear clear
  Böcker Om Alvina På gång Upphovsmän Start
Alvina Förlag & Produktion Meny
linje
   
    Omslag, Grodornas drottning <br>får inte väta sina fötter

pil Bläddra i boken

clear
Dela med dig

Mer om
Davide Cali
Davide Cali
Davide Cali skriver främst illustrerade böcker för barn och unga vuxna, både i sitt eget namn och under pseudonymerna Taro Miyazawa and Daikon. Han har skrivit över 50 böcker som publicerats i 25 länder och översatts till många språk.

pil Läs mer


 Marco Somà
Marco Somà
Marco Somà är verksam som barnboksillustratör, frilansande illustratör och håller kurser i måleriteknik och serier vid konstakademin i Cuneo.

pil Läs mer

  Grodornas drottning
får inte väta sina fötter

- miljömärkt bilderbok

av Davide Cali (text) och Marco Somà (bild)
Översatt till svenska av Örjan Sjögren

I grodornas damm gör grodorna grodsaker. De hoppar, äter flugor, tar en tupplur och sjunger sånger. En trivsam tillvaro av gemenskap och nöjen. Då faller något glittrande i vattnet med ett plopp. Snabbt simmar en groda efter, och dyker upp med något på huvudet. En drottningkrona! Men vad gör egentligen den som just har blivit grodornas drottning?


Grodornas drottning omges snart av rådgivare. De säger att grodornas drottning inte får tala med vanliga grodor. Hon ska äta de fetaste flugorna och straffa dem som inte lyder henne. Och hon får inte väta sina fötter! Men grodor tycker som bekant om att simma, och när en dyktävling anordnas är olyckan framme. Eller är det lyckan som vänder åter?


Davide Cali har skrivit en humoristisk berättelse om ett ämne som inte alltför ofta avhandlas i barnböcker – nämligen makt. Med värme och finurliga vändningar undersöks frågor som: Vem får bestämma? Hur förändras den som får makt? Och vilken roll de spelar som står runt omkring? Allt i en grodvärld som får ett eget liv i Marco Somàs sirliga och fantasifulla illustrationer i en stil som leder tankarna till jugend och art decó.


Davide Cali har skrivit ett 50-tal barnböcker som publicerats i 25 länder och har, liksom Marco Somà, belönats med flera priser. Med Grodornas drottning får inte väta sina fötter introduceras såväl Davide Cali som Marco Somà för första gången i Sverige.

Miljömärkt med Svanen och FSC.

Arbetshandledningar för pedagoger
Till de flesta av Alvina förlags böcker görs arbetshandledningar för pedagoger som vill arbeta vidare med boken i en barngrupp eller skolklass. De kan laddas ner gratis i pdf-format från förlagets hemsida.

pil Läs mer om arbetshandledningar här

Miljömärkt bilderbok
Bandtyp: inbunden
ISBN: 978-91-86391-19-5
Sidantal: 34
Format: 166 x 240 mm
Utgivning: april 2014

pil Så beställer du

 

 

 

  Alla barn- och ungdomsböcker från Alvina förlag är miljömärkta. Läs mer här      
 
Copyright: Alvina förlag och produktion AB | Björnsonsgatan 221, 168 44 Bromma
Tel: 070-22 81 903 | E-post: info[at]alvinaforlag.se | www.alvinaforlag.se
blad