På gång Om Alvina På gång Böcker Start
Alvina Förlag & Produktion Meny
linje
   
    Grodornas drottning får inte väta sina fötter, omslag

I grodornas damm gör grodorna grodsaker. Då faller något glittrande i vattnet med ett plopp. Snabbt simmar en groda efter, och dyker upp med något på huvudet. En drottningkrona! Men vad gör egentligen den som just har blivit grodornas drottning?

pil Läs mer om boken

 


  Davide Cali

Davide Cali

Davide Cali är en av Europas mest nyskapande och hyllade författare av illustrerade böcker för både barn och unga vuxna. Davide Calis verk har publicerats i 25 länder och översatts till många språk.

Davide Cali är född i Schweiz men lever i Genua i Italien, och skriver även under pseudonymerna Taro Miyazawa and Daikon.

Davide Cali började sin karriär 1994 som serieförfattare för det italienska magasinet Linus. Han började skriva barnböcker år 2000, och har sedan dess publicerat över 50 illustrerade böcker. Bland hans verk finns exempelvis I Can't Wait med illustrationer av Serge Bloch, som både vann det prestigefyllda franska Baobab-priset som den mest nyskapande boken 2005 och blev fick ett hedersomnämnande vid utdelningen av the American Library Association's Batchelder-pris. Han har även fått det belgiska Libbylit-priset och Frankrikes SNCF-pris.

Med Grodornas drottning får inte väta sina fötter introduceras Davide Calis verk för första gången i Sverige.


pil Till Davide Calis hemsida (engelsk)

 

 

 
  Alla barn- och ungdomsböcker från Alvina förlag är miljömärkta. Läs mer här      
 
Copyright: Alvina förlag och produktion AB | Björnsonsgatan 221, 168 44 Bromma
Tel: 070-22 81 903 | E-post: info[at]alvinaforlag.se | www.alvinaforlag.se
blad