clear clear clear clear clear clear clear
  Böcker Om Alvina På gång Upphovsmän Start
Alvina Förlag & Produktion Meny
linje
   
    Spinderella Tarantella, omslag
clear
Dela med dig

Mer om
Sara Gimbergsson
Sara Gimbergsson
Sara Gimbergsson är illustratör och bilderboksförfattare. Sedan debuten 1999 har hon skapat bilderna till mer än ett 30-tal böcker. Och inte nog med det. Hon talar konst med sin katt!

pil Läs mer


Inger Lindahl
Inger Lindahl
Inger Lindahl är verksam som lärare och sedan år 2000 även som barnboksförfattare. Allra mest känd är hon nog för sina böcker om Zigge med zäta.

pil Läs mer

  Spinderella Tarantella
- en faktasaga om korsspindelns liv

av Inger Lindahl (text) och Sara Gimbergsson (bild)

Spinderella Tarantella är en grymt giftig spindelkvinna. Tycker hon själv i alla fall. Barn kan hon inte skrämma, men däremot tanter! Hon är för övrigt världsbäst på nästan allting. Fånga flugor och pojkvänner. Hålla koll på världen. Och känna på sig saker i benen. Sina äggigläggisar, dom älskar hon. Alla 250. Flugskit, vad söta de är!

Berättelsen om Spinderella Tarantella är en faktasaga, en finurlig och fantasifull berättelse om en av de cirka 42 500 spindelarter som finns i världen, nämligen korsspindeln. Arten har fått sitt namn eftersom den har ett mönster på ryggen som liknar ett kors.Spinderella Tarantella är skriven av barnboksförfattaren Inger Lindahl, sedan tidigare kanske mest känd för sina böcker om Zigge med Zäta. Här samarbetar hon med illustratören Sara Gimbergsson, som tidigare bland annat skapat karaktärerna Lycke och Lage, för att ge liv åt en oförglömlig och oberäknelig spindelkvinna.Vägledda av Spinderella Tarantella får vi lära oss en hel del om korsspindlar: Att de väver sina vackra hjulnät för att fånga flugor. Att de ser dåligt trots att de har åtta ögon, och istället känner med benen om någon insekt har fastnat i nätet. Att de packar in fångsten i spindeltrådspaket innan den äts upp, och att det faktiskt också händer att honan äter upp hanen hon har parat sig med! För så är det ju med spindlar – de är både fantastiska och förskräckliga. Fascinerande, förtjusande och fruktansvärda. Precis som den grymt giftiga spindelkvinnan Spinderella Tarantella. Så vilken tur att det inte finns några spindlar i Sverige som är farliga för människor!

Miljömärkt med Svanen och FSC.

Arbetshandledningar för pedagoger
Till de flesta av Alvina förlags böcker görs arbetshandledningar för pedagoger som vill arbeta vidare med boken i en barngrupp eller skolklass. De kan laddas ner gratis i pdf-format från förlagets hemsida.

pil Läs mer om arbetshandledningar här

Miljömärkt bilderbok
Bandtyp: inbunden
ISBN: 978-91-86391-10-2
Sidantal: 24
Format: 200 x 240 mm
Utkom 29 mars 2012

pil Så beställer du

 

 

 

  Alla barn- och ungdomsböcker från Alvina förlag är miljömärkta. Läs mer här      
 
Copyright: Alvina förlag och produktion AB | Björnsonsgatan 221, 168 44 Bromma
Tel: 070-22 81 903 | E-post: info[at]alvinaforlag.se | www.alvinaforlag.se
blad