På gång Om Alvina På gång Böcker Start
Alvina Förlag & Produktion Meny
linje
   
    Spinderella Tarantella, omslag

Spinderella Tarantella är en grymt giftig spindelkvinna. Tycker hon själv i alla fall. Barn kan hon inte skrämma, men däremot tanter!

pil Läs mer om boken

 


  Inger Lindahl

Inger Lindahl

Inger Lindahl är lärare, författare och kanske mest känd för sina böcker om Zigge med zäta. Sedan debuten har flera böcker, både för barn och ungdomar blivit resultatet av Ingers skrivande – en syssla som enligt henne förutsätter både lek och tålamod.

Inger Lindahl är verksam som lärare i svenska som andra språk för vuxna invandrare i Göteborg, men har sedan år 2000 även arbetat som barnboksförfattare. Det muntliga berättandet är en viktig inspiration och del av Ingers liv. I rollen som lärare använder hon ofta berättandet, inte minst för att det är så minnesstärkande.

1995 fick Inger sin yngste som och i samband med det föddes också tanken på att börja skriva för barn. Fyra år senare debuterade hon med boken Zigge med zäta. Berättelsen om Zigge utspelar sig på den egna gården i Masthugget, och inspirationen är hämtad från egna och vänners barn, även om Inger naturligtvis tagit sig författarens rätt att knåda om ”degen” till sin egen form. Tre böcker om Zigge blev det till slut samt en bilderbok om hans lillebror Bertil. Men Inger har även skrivit andra böcker, både för barn och ungdom.

För sina böcker har hon fått både stipendier och priser, bland annat Göteborgs stads författarstipendium (2006), Svenska Bokhandlarmedhjälparföreningens pris för årets bästa barnbok (2000) och Wettergrens Barnbokollonet (2003). Ingers böcker har översatts till flera olika språk, bland annat turkiska och italienska.

Om sitt skrivande säger Inger:

För mig står skrivandet leken nära. När det flyter på befinner jag mig djupt inne i mig själv och samtidigt långt utanför, på båda ställen samtidigt. Själva berättandet utvidgar mitt jag och fyller mig med en slags lycka. Men mellan de där lyckliga stunderna sitter jag bara och skriver om och skriver om. Så alltför ofta är det enbart jobb och slit och tålamod som gäller.


Ett urval av Inger Lindahls barnböcker:

2012  Spinderella Tarantella. Bilderbok, Alvina förlag
2007  Igor och jag. Kapitelbok, Rabén & Sjögren
2006  SurKurt, SolskensNisse och grodan Groda. Bilderbok, Alfabeta
2005  Pappa kommer. Bilderbok, Alfabeta
2003  Zigge, Morsning och good-bye. Kapitelbok, Rabén & Sjögren
2002  Bertil och badrumselefanterna. Bilderbok, Rabén & Sjögren
2002  Priset. Ungdomsbok, Rabén och Sjögren
2001  Zigge nästan proffs. Kapitelbok, Rabén & Sjögren
2000  Zigge med zäta. Kapitelbok, Rabén & Sjögren

 

 

 

  Alla barn- och ungdomsböcker från Alvina förlag är miljömärkta. Läs mer här      
 
Copyright: Alvina förlag och produktion AB | Björnsonsgatan 221, 168 44 Bromma
Tel: 070-22 81 903 | E-post: info[at]alvinaforlag.se | www.alvinaforlag.se
blad