På gång Om Alvina På gång Böcker Start
Alvina Förlag & Produktion Meny
linje
   
    William Morris bok, omslag

När William Morris som barn kommer till internatskolan Marlborough College är det inte studierna som fångar hans intresse utan den underbara trädgården. I sin älskade röda skrivbok återger han ömsint naturen omkring honom, och väver efter hand former och färger till slingrande mönster. Så finner han sin livsuppgift – formgivaren William Morris.

pil Läs mer om boken

 

  Sara Lundberg

Agata Kawa

Agata Kawa är verksam i Frankrike som illustratör, författare och grafisk designer. I sina bilderböcker skapar hon känsliga och vackra bildvärldar med ett alldeles eget, mycket speciellt uttryck.

Agata Kawa blev tidigt intresserad av konst och vid 24 års ålder började hon undervisa i teckning och måleri samtidigt som hon arbetade med sitt eget måleri. Hon ställde ut sin konst på gallerier runt om i Paris där hon fortfarande bor.

När Agata upptäckte datorn och 3D-grafiken följde ett par års utforskande av detta nya universum bland annat genom att hon arbetade med animerad film och spel. Nu är hon tillbaks vid ritbordet som författare och illustratör med stor förkärlek till barnböcker. I sitt bildskapande använder hon sig både av traditionella tekniker för teckning och måleri, och de möjligheter den digitala tekniken erbjuder.

Som grafisk designer tilltalar hennes säregna bildspråk många stora och prestigefulla företag. Bland annat använde sig modehuset Chanel av hennes design när de ville ge sina exklusiva produkter ett romantiskt och elegant tilltal.

Agata, som har slaviskt ursprung, växte upp med tre mycket olika kulturer. Hennes barndom delades mellan Frankrike, Polen och Marocko. Dessa olika kulturer gav henne en kärlek till natur och miljö, till mångfald och kulturutbyte. En kärlek som hon nu använder sig av när hon skapar sina poetiska och symboltäta bildvärldar. I sitt arbete försöker Agata representera något annat än den direkta och synliga verkligheten – en slags harmoni mellan människa och natur.

Agata Kawa har också illustrerat Tigre de dèvouè av Qifeng Shen utgiven i Frankrike av Hongfei Culture 2009.

pil Läs mer om Agata Kawa på hennes hemsida

 

 

 

 

  Alla barn- och ungdomsböcker från Alvina förlag är miljömärkta. Läs mer här      
 
Copyright: Alvina förlag och produktion AB | Björnsonsgatan 221, 168 44 Bromma
Tel: 070-22 81 903 | E-post: info[at]alvinaforlag.se | www.alvinaforlag.se
blad