clear clear clear clear clear clear clear
  Böcker Om Alvina På gång Upphovsmän Start
Alvina Förlag & Produktion Meny
linje
   
    William Morris bok, omslag

clear
Dela med dig

Mer om
Benjamin Lacombe
Benjamin Lacombe är författare och illustratör född i Paris 1982. Endast 19 år gammal skrev och illustrerade han sin första barnbok. Sedan 2006 har Benjamin publicerat ett femtontal böcker och i William Morris bok står Benjamin för texten.

pil Läs mer


Agata Kawa
Agata Kawa
Agata Kawa är verksam i Frankrike som illustratör, författare och grafisk designer. I sina bilderböcker skapar hon känsliga och vackra bildvärldar med ett alldeles eget, mycket speciellt uttryck.

pil Läs mer

  William Morris bok
av Av: Benjamin Lacombe (text) och Agata Kawa (bild)
Svensk översättning: Kerstin M Lundberg

Formgivaren William Morris skapade underbara mönster med naturmotiv. Bilderboken om honom skildrar hur han började teckna dessa, och om hur naturen kan skänka lugn, tröst och inspiration. En vacker gåvobok i stort format, med illustrationer utöver det vanliga.William Morris bok en skönlitterär skildring av William Morris barndom, där handlingen kretsar kring en mycket speciell bok. När William Morris kommer till den strikta internatskolan Marlborough College, ter den sig sluten och skrämmande. Och det är inte studierna som fångar hans intresse utan den underbara trädgården. Han tillbringar allt mer tid där, och finner både tröst och lugn.

I sin älskade röda skrivbok börjar han ömsint återge naturen omkring sig. Växterna och djuren, deras former och färger vävs efter hand ihop till mönsterslingor som William skissar ner. Så småningom inser han att det går att förändra världen genom att öppna människors ögon för skönhet.Formgivaren William Morris levde 1834 – 1896. Hans idéer låg till grund för den brittiska Arts and Crafts-rörelsen, jugendstilen och i förlängningen det moderna konsthantverket. 1861 startade han sitt första företag, och många av hans tyger och mönster tillverkas än idag. Konstnärsparet Carl och Karin Larsson, och därmed det vi ser som det svenska hemmet, påverkades starkt av William Morris.

Benjamin Lacombe är författare och illustratör, verksam i Frankrike. Här gör han en poetisk och personlig tolkning av den unge William Morris liv som översatts till svenska av Kerstin M. Lundberg. Agata Kawa fångar med sina magnifika illustrationer både William Morris eget bildspråk och den tid han levde i. Det gör boken till en fantasisk presentbok för både barn och vuxna läsare.

Miljömärkt med Svanen och FSC.

Arbetshandledningar för pedagoger
Till de flesta av Alvina förlags böcker görs arbetshandledningar för pedagoger som vill arbeta vidare med boken i en barngrupp eller skolklass. De kan laddas ner gratis i pdf-format från förlagets hemsida.

pil Läs mer om arbetshandledningar här

Miljömärkt bilderbok
Bandtyp: Inbunden
ISBN: 978-91-86391-09-6
Sidantal: 32
Format: 210 x 342 mm
Utkom 25 okt 2011

pil Så beställer du

 

 

 

  Alla barn- och ungdomsböcker från Alvina förlag är miljömärkta. Läs mer här      
 
Copyright: Alvina förlag och produktion AB | Björnsonsgatan 221, 168 44 Bromma
Tel: 070-22 81 903 | E-post: info[at]alvinaforlag.se | www.alvinaforlag.se
blad