På gång Om Alvina På gång Böcker Start
Alvina Förlag & Produktion Meny
linje
   
    Ester Arg och Daisy Galej, omslag

Ester Arg och Daisy Galej är goda vänner och gör allt tillsammans. När de fikar, sitter Ester nästan alltid där och blir ilsk. Daisy däremot, hon blir aldrig arg. Inte det minsta!

pil Läs mer om boken

 


  Anna Platt

Anna Platt

Anna Platt är verksam som manusförfattare och skribent. Hon är även lärare på Biskops Arnös dramatikerutbildning. Ester Arg och Daisy Galej är hennes debut som barnboksförfattare.

Anna Platt tillbringade sina första år i USA, men flyttade med sin familj från Los Angeles till Linköping lagom till andra klass. Då kunde hon ingen svenska, och i sin nya skola förstod hon varken vad läraren eller de andra barnen sa. Istället satt hon längst bak i klassrummet och ägnade sig åt att skriva livfulla berättelser i skolans röda skrivböcker. Skrivandet blev en tillflyktsort som med tiden har utvecklats till ett yrke.

Numer skriver Anna framförallt för film. Hennes första långfilm, en romantisk komedi, spelas in under 2012. För tillfället arbetar hon med sitt andra långfilmsmanus, för vilket hon har tilldelats Sandrews arbetsstipendium.

En av anledningarna till att skriva för film är lusten till att berätta i bilder. Steget till att skriva en bilderbok kändes därför både lockande och naturlig.

Anna debuterar på Alvina förlag med Ester Arg och Daisy Galej – en berättelse om två vänner som har väldigt olika sätt att se på tillvaron.

Så här säger Anna om sitt skrivande:

Jag tror att jag skriver mina filmmanus för alla de tillfällen jag inte kom på i stunden vad jag borde ha sagt eller gjort. Efteråt kan jag i huvudet skapa de perfekta scenerna och replikerna som borde ha sagts.
Jag har länge velat skriva en barnbok. Samspelet mellan ord och bild ger fantastiska möjligheter till att skapa egna världar. Det har varit särskilt inspirerande att samarbeta med illustratören Maria Källström.
Jag tror att de flesta av oss har drag av både Ester och Daisy. Vissa dagar ter sig glaset som halvfullt, andra halvtomt. Men för mig är berättelsens kärna att Ester och Daisy är de bästa av vänner, trots sina olikheter.


 

 

 
  Alla barn- och ungdomsböcker från Alvina förlag är miljömärkta. Läs mer här      
 
Copyright: Alvina förlag och produktion AB | Björnsonsgatan 221, 168 44 Bromma
Tel: 070-22 81 903 | E-post: info[at]alvinaforlag.se | www.alvinaforlag.se
blad