clear clear clear clear clear clear clear
  Böcker Om Alvina På gång Upphovsmän Start
Alvina Förlag & Produktion Meny
linje
   
    Ester Arg och Daisy Galej
clear
Dela med dig

Mer om
Anna Platt
Anna Platt
Anna Platt är verksam som manusförfattare och skribent. Ester Arg och Daisy Galej är hennes debut som barnboksförfattare.

pil Läs mer


Maria Källström
Maria Källström
Maria Källström har gjort illustrationerna till bilderboken Ester Arg och Daisy Galej, som är hennes första bilderbok. Hon arbetar som illustratör och grafisk formgivare.

pil Läs mer

  Ester Arg och Daisy Galej
- miljömärkt bilderbok

av Anna Platt (text) och Maria Källström (illustration)

Ester Arg och Daisy Galej har bott grannar i många herrans år. De är goda vänner och gör allt tillsammans. Som att spela krocket, åka till badhuset och ha bananfrossa. Och så fikar de. Daisy älskar att baka och det doftar av vanilj och kanel hemma hos henne. Hon dukar fram fina fat och kaffekoppar smyckade med blommor och fjärilar. Och så sätter hon på en skiva med glad musik.

Nästan alltid när de fikar blir Ester ilsk. Daisy kanske tuggar för högt eller sörplar sitt kaffe eller andas genom näsan så att det piper. Och om Daisy börjar dansa, då är det alldeles kokt. Glad dans är det värsta Ester vet!Daisy däremot, hon blir aldrig arg. Inte det minsta."Vad orättvist!", tänker Ester och blir arg igen. Varför blir Ester så ofta arg, men aldrig Daisy?

Bilderboken Ester Arg och Daisy Galej handlar bland annat om vänskap och om känslor, om hur olika man kan se på samma saker och hur man ändå kan vara de bästa av vänner. För laddade känslor – som till exempel ilska – måste ju också få finnas, även om de ibland kan ställa till lite problem. Och kanske går det att mötas ändå, på andra sätt än genom att vara likadana?

I sin debutbok berättar Anna Platt med ordglädje och värme om Ester och Daisy, som är vänner för livet trots sina olikheter. Maria Källström målar i sina humoristiska illustrationer upp en egen värld, med finurliga bilder att försjunka i.

Miljömärkt med Svanen och FSC.

Arbetshandledningar för pedagoger
Till de flesta av Alvina förlags böcker görs arbetshandledningar för pedagoger som vill arbeta vidare med boken i en barngrupp eller skolklass. De kan laddas ner gratis i pdf-format från förlagets hemsida.

pil Läs mer om arbetshandledningar här

Miljömärkt bilderbok
Bandtyp: inbunden
ISBN: 978-91-86391-12-6
Sidantal: 26
Format: 200 x 240 mm
Utkom 23 augusti 2012

pil Så beställer du

 

 

 

  Alla barn- och ungdomsböcker från Alvina förlag är miljömärkta. Läs mer här      
 
Copyright: Alvina förlag och produktion AB | Björnsonsgatan 221, 168 44 Bromma
Tel: 070-22 81 903 | E-post: info[at]alvinaforlag.se | www.alvinaforlag.se
blad