På gång Om Alvina På gång Böcker Start
Alvina Förlag & Produktion Meny
linje
   
    Ester Arg och Daisy Galej, omslag

Ben och hans morfar besöker ett museum. Där finns bussen som får den gamle mannen att börja berätta om en tid när rasism var en självklar del av vardagen, och om en kvinna som inte längre tänkte acceptera det.

pil Läs mer om boken

 


  Fabrizio Silei

Fabrizio Silei

Fabrizio Silei är verksam i Italien som barn- och ungdomsboksförfattare och ser sig själv som ”utforskare av historier och människoöden”.

Fabrizio Silei föddes i Florens 1967 och är verksam i Italien som barn- och ungdomsboksförfattare. Han började som sociolog med identitet och minne som specialområde och ser sig själv som ”utforskare av historier och människoöden”. Hans böcker tar ofta upp allvarliga teman och samhällsproblem.

Romanen Alice e i Nibelunghi (Alice och nibelungarna) behandlar förnekandet av Förintelsen och nominerades till ett Unicef-pris. Bernardo e l’angelo nero (Bernardo och den svarta ängeln), en av de mest omtalade ungdomsböckerna i Italien 2010, utspelar sig mot bakgrund av fascistregimens fall. Hans senaste bok heter Il bambino di vetro (Glasbarnet). Rosas buss är den första av hans böcker som ges ut i Sverige.

Fabrizio Silei är också konstnär och designer.


pil Läs mer på Fabrizio Sileis hemsida (italienska)

 

 

 
  Alla barn- och ungdomsböcker från Alvina förlag är miljömärkta. Läs mer här      
 
Copyright: Alvina förlag och produktion AB | Björnsonsgatan 221, 168 44 Bromma
Tel: 070-22 81 903 | E-post: info[at]alvinaforlag.se | www.alvinaforlag.se
blad