På gång Om Alvina På gång Böcker Start
Alvina Förlag & Produktion Meny
linje
   
    Ina och trädandarna, omslag

Ina kan inte koncentrera sig på mattelektionen. På rasten går hon till sina vänner - trädandarna Vide, Hassel och Syren. Tillsammans ger de sig ut för att leta skatter: tre pärlor, sex kastanjeskal, nio smultron, tolv sniglar… När de tre trädandarna till slut har somnat under trettio stjärnor upptäcker Ina att matematiken känns mycket enklare.

pil Läs mer om boken

 


  Caroline Röstlund

Caroline Röstlund

Tidigare har Caroline Röstlund bland annat gjort illustrationer till tidskrifter och skapat böcker för mindre barn, som de tre böckerna Tesslas mamma vill inte!, Tesslas pappa vill inte! och Orättvist! tillsammans med författaren Åsa Mendel Hartvig. Med bilderboken Ina och trädandarna debuterar Caroline Röstlund nu även som författare.

Caroline Röstlund är verksam i Göteborg som tecknare och illustratör. Efter utbildning vid Falkenbergs konstskola samt Stenebyskolan i mitten av nittiotalet har Caroline fortsatt med att fördjupa sitt uttryck, genom kurser som ”Bild och Berättande” vid HDK våren 2013 och genom att söka upp givande samarbeten. Så kom till exempel Ina och trädandarna till i ett tätt och unikt samarbete med Jessika Berglund, där båda upphovsmännen tillsammans skrivit texten och gjort illustrationerna.

Carolines bilder är genomtänkta på många nivåer och hennes arbete präglas av ett intresse för frågor som genus, mångfald, miljö och mänskliga rättigheter. Samtidigt strävar Caroline efter att göra vackra och roliga illustrationer med en ton som ska tilltala barnen. I sitt eget berättande vill hon göra den lilla människan synlig.

Så här säger Caroline Röstlund om att skapa i samarbete med andra:

När jag växte upp fick vi tidigt lära oss att tillsammans kan vi utföra stordåd och att det viktigaste var att vara rädda om varandra. Så är det när man gör böcker tillsammans också. Man måste vara rädd om den andra, och man tvingas att gå utanför sig själv och att lyssna på sin arbetskompis, prova hennes idéer även om man inte alltid tycker likadant. Ofta leder det till något som inte är mitt och inte hennes utan något helt nytt - och då har vi kommit en bit på vägen. När det fungerar utvecklas vi både som människor och som berättare. Genom att dela med oss av våra erfarenheter hoppas jag att någon annan också kan komma att förstå världen lite bättre.

pil Läs mer om Caroline Röstlund

pil Läs mer om samarbetet mellan Caroline Röstlund och Jessika Berglund på bloggen Toijoii

 

 

 

  Alla barn- och ungdomsböcker från Alvina förlag är miljömärkta. Läs mer här      
 
Copyright: Alvina förlag och produktion AB | Björnsonsgatan 221, 168 44 Bromma
Tel: 070-22 81 903 | E-post: info[at]alvinaforlag.se | www.alvinaforlag.se
blad