clear clear clear clear clear clear clear
  Böcker Om Alvina På gång Upphovsmän Start
Alvina Förlag & Produktion Meny
linje
   
    Ina och trädandarna, omslag

pil Bläddra i boken

clear
Dela med dig

Mer om
Jessika Berglund
Jessika Berglund
Jessika Berglund är författare och tecknare. Hon debuterade 2005 med kapitelboken Alva och Hösten. Totalt har Jessika givit ut nio barnböcker, en roman för vuxna och även gjort illustrationer till flera trädgårdsböcker. Såväl texter som bilder har nästan alltid med natur att göra.

pil Läs mer


Caroline Röstlund
Caroline Röstlund
Caroline Röstlund är verksam som tecknare och illustratör. Hon har bland annat skapat böcker för mindre barn, som Tesslas mamma vill inte! och Orättvist. Med bilderboken Ina och trädandarna debuterar Caroline Röstlund som författare.

pil Läs mer


  Ina och trädandarna
text och bild av både Jessika Berglund och Caroline Röstlund

Ina kan inte koncentrera sig på mattelektionen. Alla andra vet vad de ska göra, men hon får ingenting gjort. Men eftersom Ina gillar äventyr och att vara i naturen, löser hon problemet på sitt eget sätt.

När det äntligen blir rast går hon till sin träddunge på skolgården. Där bor hennes vänner, de tre trädandarna Vide, Hassel och Syren. De pratar ett eget, hemligt trädande-språk och tycker väldigt mycket om att få presenter. Men pärlorna som Ina har med sig går inte att fördela jämnt. Och det måste vara rättvist. Faktiskt!


Tillsammans ger sig Ina och trädandarna ut på äventyr för att leta skatter, lika många till varje trädande: tre pärlor, sex kastanjeskal, nio smultron, tolv sniglar ... Ina simmar för att plocka femton näckrosor, och efter en vild flottfärd kommer de ända till havet. När de tre trädandarna till slut somnar under trettio stjärnor går Ina tillbaka in i klassrummet. Och matematiken känns plötsligt mycket enklare.I Ina och trädandarna tar Ina hjälp av sin fantasi och naturens skatter när hon kämpar med att förstå treans gångertabell. Hon tar kommandot över de bångstyriga trädandarna, och ger sig ut på en upptäcktsfärd som gör det möjligt för henne att förstå det som verkar obegripligt i klassrummet. En berättelse för den som behöver hjälp med att knyta ihop matematikens abstrakta tänkande med sådant som går att ta på. Eller för den som gillar äventyr och helt enkelt tycker om att räkna saker.Ina och trädandarna är resultatet av ett unikt samarbete mellan Jessika Berglund och Caroline Röstlund, där båda upphovsmännen tillsammans gjort bilderna och skrivit texten. Det lekfulla arbetssättet har satt sina spår i bildberättandet. Att läsaren ska få se de busiga trädandarna ur alla möjliga, oväntade vinklar är till exempel något som Jessika och Caroline har vinnlagt sig om. De de har även utforskat hur bildens yta kan användas för att skapa helt olika sorters bildrum, som kanstanjeskogens grenverk, ängens böljande kullar och näckrosornas undervattensvärld.

Miljömärkt med Svanen och FSC.

Arbetshandledningar för pedagoger
Till de flesta av Alvina förlags böcker görs arbetshandledningar för pedagoger som vill arbeta vidare med boken i en barngrupp eller skolklass. De kan laddas ner gratis i pdf-format från förlagets hemsida.

pil Läs mer om arbetshandledningar här

Miljömärkt bilderbok
Bandtyp: Inbunden
ISBN: 978-91-86391-17-1
Sidantal: 28
Format: 297 x 210 mm
Utkommer 20 augusti 2013

pil Så beställer du

 

 

 

  Alla barn- och ungdomsböcker från Alvina förlag är miljömärkta. Läs mer här      
 
Copyright: Alvina förlag och produktion AB | Björnsonsgatan 221, 168 44 Bromma
Tel: 070-22 81 903 | E-post: info[at]alvinaforlag.se | www.alvinaforlag.se
blad