clear clear clear clear clear clear clear
  Böcker Om Alvina På gång Upphovsmän Start
Alvina Förlag & Produktion Meny
linje
   
    Min Sussirull, omslag

pil Bläddra i boken


clear
Dela med dig

Mer om
Emma Virke
Emma Virke
Emma Virke är illustratör, författare, grafisk formgivare och bildkonstnär. År 2010 debuterade Emma som författare på Alvina förlag med Brevet till Månen, 2011 kom bilderboken Memmo och Mysen söker efter färger och 2013 uppföljaren Memmo och Mysen bråkar i vinden.

pil Läs mer


Ida Björs

Ida Björs
Ida Björs är konstnär och illustratör och kommer från Järvsö i Hälsingland. När Sverige 2013 var hedersgäst på den internationella barnboksmässan i Bologna, var hon en av de svenska illustratörer som valdes ut för att representera det allra bästa av svensk barnbokskonst.

pil Läs mer

  Min Sussirull
av Emma Virke (text) och Ida Björs (bild)

”Min mamma har en syster. Det är min moster. Min Sussirull. Hon har inga egna barn, men hon älskar att va med mej. Hon kommer varje lördag. Då har vi så himla kul! Men en lördag kommer hon inte. Hon ska va med nån som heter Tomas i stället. JAHA!?”


När Sussirull kommer händer det alltid något roligt. Hon och huvudpersonen klär ut sig och smyger på mamman, dansar och hoppar i parken, ritar skattkartor eller ser vem som kan göra den fulaste grimasen. Inte så konstigt att det blir tråkigt när Sussirull inte kommer! Pappa är ju inte alls lika rolig. Och vad gör egentligen Sussirull och den där Tomas? Svartsjukan slår upp som ett stort, mörkt hål i hela magen och tycks först inte alls gå att mota bort.Emma Virke har gjort sig känd som en bilderbokskonstnär som skapat både text och bild i sina egna böcker, liksom illustratör till andra författares texter. I bilderboken Min Sussirull samarbetar Emma för första gången som författare med en annan uppmärksammad illustratör och konstnär, nämligen Ida Björs, som bland annat tilldelats Björn Bergs konstnärsstipendium 2013.I berättelsen om Sussirull skildrar Emma Virke hur viktig relationen kan vara mellan ett barn och en annan vuxen än föräldrarna. Med drastisk humor och stor värme berättar hon om lekfullhet, kärlek och de svåra känslor som kan uppstå när förutsättningarna för relationen plötsligt förändras. Men också om hur avståndet som svartsjukan skapar kan överbryggas, så att nya personer kan släppas in i den gemenskap som utgör barnets närmsta krets.
Ida Björs illustrationer ger liv och färgklang åt de knasiga knäppheter som Sussirull och hennes syskonbarn hittar på om lördagarna, liksom åt den outhärdliga svartsjukan som river tag när Sussirull träffar sin Tomas. Men kanske är Tomas och hans son Milo också lite knasiga? Och får han verkligen grädde i skägget varje gång han äter tårta?

Miljömärkt med Svanen och FSC.

Arbetshandledningar för pedagoger
Till de flesta av Alvina förlags böcker görs arbetshandledningar för pedagoger som vill arbeta vidare med boken i en barngrupp eller skolklass. De kan laddas ner gratis i pdf-format från förlagets hemsida.

pil Läs mer om arbetshandledningar här

Miljömärkt bilderbok
Bandtyp: Inbunden
ISBN: 978-91-86391-20-1
Sidantal: 26
Format: 200 x 240 mm
Utkommer 9 september 2013

pil Så beställer du

 

 

 

  Alla barn- och ungdomsböcker från Alvina förlag är miljömärkta. Läs mer här      
 
Copyright: Alvina förlag och produktion AB | Björnsonsgatan 221, 168 44 Bromma
Tel: 070-22 81 903 | E-post: info[at]alvinaforlag.se | www.alvinaforlag.se
blad