clear clear clear clear clear clear clear
  Böcker Om Alvina På gång Upphovsmän Start
Alvina Förlag & Produktion Meny
linje
   
    Brevet till manen omslag

pil Bläddra i boken

clear
Dela med dig

Mer om
Emma Virke
Emma Virke
Emma Virke är verksam som illustratör, grafisk formgivare och bildkonstnär. År 2009 vann hon Natur & Kulturs bilderbokstävling med sina underbara illustrationer till Eva Lindströms Mops. Med Brevet till Månen debuterar Emma som författare.

pil Läs mer

  Brevet till Månen
av Emma Virke

Tror du att månen känner sig ensam? Det undrar Moa, huvudperson i Emma Virkes bilderbok Brevet till Månen. Så Moa skriver ett brev för att ta reda på saken. Med hjälp av riktigt många frimärken kommer det kanske fram? Eller också blir det upptakten till ett oväntat äventyr!

Moa funderar över månen. Tänk att den följer med var man än går! Men känner den sig inte ensam, där uppe? Hon vill åka dit, men pappa säger att det inte går. Det är för dyrt, tycker han. Så Moa skickar ett brev istället, och får ett svar som ingen hade väntat sig!Emma Virkes bygger upp illustrationerna i sina bilderböcker som collage utifrån teckningar som hon friskt blandar med inscannade material, fotografier och akvareller. I de lekfulla bilderna kan en luddig badrumsmatta bli ett buskage, och en espressobryggare en rymdraket.

Vid första anblicken ser det enkelt och självklart ut, men vid närmare betraktande visar sig bilderna vara mycket väl genomarbetade. Den som tar sig tid att titta noga, belönas med många roliga upptäckter. För Emma Virkes illustrationer är fyllda av överrumplande humor, drastiska vändningar och underfundiga detaljer!

Miljömärkt med Svanen och FSC.

Arbetshandledningar för pedagoger
Till de flesta av Alvina förlags böcker görs arbetshandledningar för pedagoger som vill arbeta vidare med boken i en barngrupp eller skolklass. De kan laddas ner gratis i pdf-format från förlagets hemsida.

pil Läs mer om arbetshandledningar här

Miljömärkt bilderbok
Bandtyp: Inbunden
ISBN: 978-91-86391-05-8
Sidantal: 24
Format: 260 x 210 mm
Utkom 15 september 2010

pil Så beställer du

Pressröster
Recension av Elina Druker i Svenska Dagbladet 2010-11-16:

Emma Virkes bilderbok är en av årets intressantaste /…/ Bokens lek med gränserna för fantasin och verkligheten speglas i bildernas luftiga kollageteknik där inskannade material liksom vardagliga föremål som leksaker, pärlhalsband och russinpaket samspelar med de känsliga, lätt naivistiska linjeteckningarna.

pil Läs merPressröster
Recension av Jonna Fries i Smålandsposten 2010-09-30:

Bilderna springer ur en lekfull collageteknik, nästan lika vild som norrmannen Stian Holes. Här är rymdfarkosten en espressobryggare och dörrmattan ett ironiskt meddelande till vuxenvärlden. Det är en spännande debutbok fylld av underfundiga detaljer och kreativa sätt att komma närmare sina drömmar.

pil Läs merPressröster

 

 

 

  Alla barn- och ungdomsböcker från Alvina förlag är miljömärkta. Läs mer här      
 
Copyright: Alvina förlag och produktion AB | Björnsonsgatan 221, 168 44 Bromma
Tel: 070-22 81 903 | E-post: info[at]alvinaforlag.se | www.alvinaforlag.se
blad