clear clear clear clear clear clear clear
  Böcker Om Alvina På gång Upphovsmän Start
Alvina Förlag & Produktion Meny
linje
   
    Aldo, omslag
clear
Dela med dig

Mer om
Fred L.
Fred L. föddes 1969 i Paris och är utbildad i grafisk design. Samtidigt som han arbetar som Art Director med annonser, har han skapat flera barnböcker. Han inspireras av resor, musik och nonsens. "Specialarna" är den första barnboksserien av honom som publiceras i Sverige.


  Aldo
– en kille med finess

av Fred L. Översatt till svenska av Kerstin M. Lundberg

Pianot välter över pianisten Aldo. Han blir platt som en skinkskiva, och kan inte längre spela. Han måste hitta ett nytt jobb. Det visar sig vara svårt. Aldo är för tunn för att vara flyttgubbe och för lätt för att vara mopedbud. Och när han försöker arbeta på zoo, visar det sig att han är så smal att den svarta pantern lätt som en plätt kan dra in honom mellan spjälorna i gallret.

Men Aldo är inte den som ger upp! Och till slut kommer han på hur han ska använda sitt speciella utseende till sin fördel. För en platt kille är det nämligen lätt att gömma sig. Bakom en lyktstolpe till exempel. Eller mellan skjortorna i en butik. Han kan till och med smälta in i bakgrunden på en affisch. Perfekt! För Aldo drömmer om att bli detektiv…Aldo – en kille med finess är en rolig, illustrerad bok för både killar och tjejer som just börjat läsa. De finurliga bilderna bjuder på många skratt, och ger samtidigt ett stöd för som hjälper ovana läsare att förstå innehållet i texten. Aldo är första boken i serien Specialarna – oväntade äventyr med ovanliga personer. Översatt till svenska av Kerstin M. Lundberg.

Miljömärkt med Svanen och FSC.

Arbetshandledningar för pedagoger
Till de flesta av Alvina förlags böcker görs arbetshandledningar för pedagoger som vill arbeta vidare med boken i en barngrupp eller skolklass. De kan laddas ner gratis i pdf-format från förlagets hemsida.

pil Läs mer om arbetshandledningar här

Illustrerad bok för dem som just börjat läsa
Ingår i serien "Specialarna"
Miljömärkt med Svanen och FSC
Bandtyp: inbunden
ISBN: 978-91-86391-11-9
Sidantal: 40
Format: 150 x 210 mm
Utkom 19 april 2012

pil Så beställer du

 

 

 

  Alla barn- och ungdomsböcker från Alvina förlag är miljömärkta. Läs mer här      
 
Copyright: Alvina förlag och produktion AB | Björnsonsgatan 221, 168 44 Bromma
Tel: 070-22 81 903 | E-post: info[at]alvinaforlag.se | www.alvinaforlag.se
blad